My Followers

Syurga Cinta

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, March 31, 2011

kenapa perkara ini dibiarkan?

baru-baru ni dikejutkan dengan berita
botol susu yang ada kandungan BPA tuh
terkocoh-kocoh la kita ni pergi pasaraya cari botol susu non-BPA
hal itu aku dah dgr lama tp baru itu la kjaan wat hebahan secara am

kali ni
kita dikejutkan plak dgn iklan yang wardina war-warkan pasal susu tuh
korang cari la iklan tu dalam you tube ke
malas aku nak download
katanyer.. kita dah bg anak kita 13 sudu gula sehari
mak aiiii!!!
maunyer aku x riso..
sejak tgk iklan tu seminggu yang lalu..hati aku dah risau2
dari iklan itu aku tahu yang susu mengandungi 
pepejal sirap jagung
sukrosa
pepejal sirap glukosa
adalah tidak baik untuk kesihatan anak anda
aku pon cek la susu anak aku



hmm
pepejal sirap jagung
dan
sukrosa
mmg ada
camne?

haih.. aku pon x faham
kenapa kalau dah x elok
dibenarkan jugak berada dalam susu itu......????
skrg aku tgh berfikir nak menukar susu untuk kedua-dua si manja ku..
susu yang tiada gula tambahan
hmm...susu anmum saje ke yang tiada gula tambahan ni ???
nampak cam susu anmum sahaja....
" renung-renungkan.....dan selamat berfikir"

6 comments:

MRS. K said...

setiap kompeni ada cara nak promote produk die zue! huhuuh...

zura_habib said...

sy lom perhati lagi isomil ada ke idak gula tambahan...risau jugak...

eima said...

yg pasti anak aku tak tak mo minum anmum .... die tak suka...
sustagen die suka.... betui k ckp cr kompeni diorg promote....

Anonymous said...

selain susu anmun susu nan pun xder gula tambahan...rasanya susus yg agak mahal xde gula tambahan kot

hyazz said...

tu le zue... aii pon lom check lagi kandungan gula nyer... kalau anmum...anak2 takmo minom la...nak wat camner nih???

Amy Syaquena said...

setiap company ada cara sendiri macam mane nak promote produk mereka..

http://sinarraudah.blogspot.com/2011/05/sinar-raudah-akan-mengadakan-baby.html