My Followers

Syurga Cinta

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, November 9, 2010

mencari sesuatu yang hilang

fuhh!!..fuh!!..dah bersawang blog aku ni
terlalu banyak cerita yang nak share..tp xde kesempatan
dan terlalu banyak citer dari kawan2 blog aku x sempat nak baca
sungguh aku sgt sibuk

hari ni, aku x bz sgt.tp esok aku akan bz semula.
so aku curik masa utk update story sket

ni kesah pasal anak bujang aku yang sgt menduga jantung dan limpa aku

kesahnye..aku sll dengar suami aku bising2 cari sikat x jumpa
terutamanya pada waktu pagi la sbb nak g kerja kan
dalam keadaan kelam kelibut tu, sikat plak xde
mana x hangin org tua tu

ok fine sikat hilang lagi..
Yeh!!! LAGI
entah berapa putung/batang sikat dah aku beli tp seme hilang
asal letak atas dressign table tu je...sure hilang
anak aku makan sikat ke?
puas jugak la aku mencari
alih2... esoknya aku beli lain..
dan beli lain lagi

satu hari;
suami ku terdengar anak bujangnye memasukkan sesuatu ke dalam lubang ini
..
..
..
..
lubang radio
nmpak x lubang kecik sebelah atas speaker tu?
hah di situ la..acad memasukkan tangannye sambil membuang sesuatu
yang mungkin dia rasa tidak ekonomik lagi untuk diguna pakai
 suami ku bertekad nak menggodam jugak speaker tu
susah jg nak membuke nya..
berkeringat.. 


 masa duk dalam usaha nak membuka speaker ni pon
si bujang masih mengganggu
dia belajar cara2 nak membuka speaker ni plak gamaknye

dan selepas 15 minit
terbentangla segala isi perut dalam speaker itu...
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
cube tgk apa yang ade
sikat
sikat
sikat
sikat
pen
minyak wangi (pttla xder!!)
bil letrik
mainan
sumi
minyak gamat
 haih ANAK KESAYANGAN IBU..
begitula hendaknye kamu sayang
ibu x kesah.. abah kamu je.. marah2.. sikat hilang
hehe..
 
Tgk! .. abah nak pasang balik speaker tu..
dia pon nak TOLONG sama :)
skrg ; ibu dan abah dah x risau sikat hilang
sbb abah dah sumbat lubang tu dgn kertas sotkabar
lalalalalala....

tak tahu apa lagi jangkaan akalnye selepas ini
tata ; nak bisnes sikat la plak lepas ni :p

7 comments:

ciK mOt (",) said...

kretip la acad ni...ni kira menabung gak zue...
menabung sikat...

ko leh bukak kedai sikat dah pas ni...

LiErOSe~QiEmi said...

tau takpe, berhabuk, bersawang abes dah blog ko tau dak!!

hihihih.. comel + kreatip acad ni.. sebbaik buang dalam tu, klu buang dalam toilet bowl, sape nak jawab??? nak pakai balik pun tak gamak dah hihi

..nOj.. said...

wei byk nye sikat. heheh tergelak aku. pandai betul budak kecik ni. boleh dia simpan seme sikat kat dalam t u. hehehe

mrs_zura said...

bijak2..kreatif tul..

eima said...

pesal gambo kat atas tu die nangeh ...hehe

husiisshhh cam2 karenah acad ek skrg nih ...

Amy Syaquena said...

salam..

Jom join baby contest 'ANAKKU'

http://sinarraudah.blogspot.com/2010/11/si-manja-bersama-anakku-di-sinar-raudah.html

~ Amniz~ said...

Alamak ai acad ni...banyak plak tu sikat dia buh.. hehehe.. tengok masa dia lari2 kat keliling umah mak akk tu je dah la... hehehe.. notty boy.. geram!!.. :D