My Followers

Syurga Cinta

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, October 15, 2010

korang tgk alien ke?

sesekali ingin rasa berkongsi rasa hati disini.tetapi aku tidak tahu sama ada ini medan nya atau bukan. siapa yang membaca setiap bingkisan hati aku ini, aku sendiri pon tidak tahu. apa tanggapan dan komen dari pembaca itu adalah hak memasing. tujuan aku disini, hanya ingin mengurangkan rasa beban di hati

aku istimewa dan aku terpilih kerana aku melahirkan umie yang begitu istimewa orgnya. aku bangkit dari kejatuhan..dari air mata selepas bertahun lamanya. bukan aku malu mempunyai anak sepertinya (tiada sekelumit perasaan itu).. tetapi aku menangis kerana mengenangkan nasibnye. nasibnya bila melangkah ke alam persekolahan nnt.nasib nya bersama kawan2.nasibnya dewasa kelak. 1001 macam perkara yang aku pikirkan tentang umie.haruslah semua aku pikirkan..kerana aku IBU nya.


kejadian yg berlaku td..membuat hati aku sakit..sangat sakit


td, aku bawa umie menikmati makanan kegemaran nya..KFC. saje aku layan kerenah dia walhal tekak ni x leh nak terima dah KFC tu kerana muak. aku hanya memesan snack box.aku ada lagi sekeping hot tiket KFC tu..hari ni adalah last day boleh tukar hot tiket tu jadi aku tukar je la dgn ayam.. bkn kena bayar pon. then aku pilih satu sudut di tengah2 ruang ..kerana bhgn tepi seme dah penuh. sebelah kitaorg adalah 2 org perempuan cina DEWASA. cina ni aku namakan A dan B


baru je nak mula mkn, A tgk2 kat umie..then dia sumpah seranah dalam bahasa cine yg konfem2 aku x faham. sambil dia sumpah seranah tu..isyarat badan dia aku faham. dia isyarat kan macam2 kat B.. then B plak tgk umie.. B plak sambung menyumpah seranah kat A sambil ada isyarat badan jugak. tangan, kaki, mimik muka si B aku tgk je.. aku dah bengkek. Mmg aku x faham apa korang seranah kan.. tp aku tahu apa yg korang cakap. tapi KENAPA MUKA KORANG JENGIL2 CAM TU? umie ni ALIEN ke? aku tgk korang makan pon dah x senang kan.. asyik nak menengok dan bercakap pasal umie je. KENAPA? BG AKU SEBAB? aku tgk cam dah besar seme.. cam dah ada akal pikiran...


ok aku akui..org yang tgk umie.. akan tgk 2 kali.. 3 kali mungkin.. tp x yah la sampai seploh kali. korang x rasa ke pandangan korang tu nnt akan buat sesapa kecil hati? korang x leh ke duk tempat korang.. sembang2 hal korang je? 


hmm.. aku x tahu la apa nak jadi dgn korang ni. padahal korang ni dah DEWASA. perkara sebegini pernah berlaku..ops! banyak kali berlaku... tp sebelum ni dengan bebudak kecik je. yang tak tahu apa2.. aku ignore je..sbb dorang BUDAK. x reti menda. mulut aku gatal nak menanya " Whats the PROBLEM?" .. aku malas je nak amik pot. aku mmg dah x lalu mkn. teman umie je. aku tutup snack box..masuk lam pestik.. wat balik.


malas nak pikir pasal manusia yang mengom2..

9 comments:

MRS. K said...

sabar la zue even aku tau ko memang dah banyak bersabar dengan pandangan orang kat luar sana...

deelira@deeliraz said...

aku dah sabar ni k..sabar aku masih bnyk. waras lagi. tp aku geram kay.. konon cakap CINE aku x faham..setan je.

mrs_zura said...

sabarla zue ye..mmg manusia nie xde hati perut...mcm lah kita mtk sesuatu terjadi kan...abaikan aje tok pek tu...lain kali kalu jumpa lagi org mcm tu pe kata sound dgn terang n jelas...sy dh amalkan mcm tu tau!

☆iz-AnN a.k.a cOmOt☆ said...

zue...yu make me cry cry cry...
berat bahu memikul...berat lagi mata yang memandang...umie tak salah...Allah jadikan dia terlalu istimewa...cuma pandangan orang jek...
zue sabar banyak ye...umie beruntung ada ibu cm zue..yang kuat semangat...
tahun depan kita selebrate sama2 ye...

LiErOSe~QiEmi said...

Zue, nak suh ko sabar kang.. ko mmg sabar tahap dewa dah.. tapi tu laa.. buat bodoh jela dengan mangkuk2 hayun tu...

Diorang tu tgk fizikal umie je, diorang tak tau kebolehan umi.. Macam ko cakap cthnye dia cpt cakap..anak aku pun tak secepat dia... Umi pun bijak aku tgk, dia cepat belajar.. Disebalik kekurangan, ada banyak kelebihan dia yg Allah bagi yang orang len tak nampak tapi ko tau, dia tau..

InsyaAllah suatu hari nanti dia akan buktikan pada semua, saiz fizikal bukan penghalang tuk berjaya.. Aku doakan yg terbaik tuk umi..

Umi, nanti kalau suatu hari umi bace blog ibu ni.. umi akan berbangga dapat mak setabah ibu.. acik bunga kenal ibu lama dah.. ibu umi mmg seorang yg kuat.. byk oan duri berlaku dalam hidup ibu, tapi ibu dan abah sedaya mungkin hadapi dengan tabah... susah nak cari orang setabah ibu & abah tau..

Umi kena bangga dapat mereka sebagai ibu & abah tau sebab acik bunga sendiri pun bangga dengan diorang!!

You go gurl!!! Eh, panjang lak komen kali ni.. sowiiii, emo koo...

deelira@deeliraz said...

zura : hmm kalau kesabaran sy dah hilang br sy akan tunjukkan belang sy hehe..

kak izan : saya kuat semangat ke? huhu

bunga : satu hari aku nak dia baca blog aku ni.tq bunga atas komen ko yg panjang lebor tu.aku sgt hargai..tp aku selalu tanya..aku ni tabah ke? kuat semangat ke? hmm...

LiErOSe~QiEmi said...

wei kuat laaa.. klu tak kuat dah lama dah ko menyerah.. tapi ko tak penah menyerah kan.. ko buat yang terbaik yg ko mampu.. sebab tu aku cakap ko kuat.. mcm along aku... aku pun bangga dengan along aku.. sebb aku rase klu aku.. aku tak kuat zue...

eima said...

sabar je la zue ...
semua kerana kehendakNya semua ade hikmah disebalik yg terjadi ...serius aku mmg sakit ati bila baca crite ko .. bajet diorg tuh perfect sgt sampai takdir ilahi pun diorg pertikaikan ... ingat anugerah teristimewa cam umi takan terjadi kuarga diorg ...

umi sgt tabah ...ibu yg cekal ...
umi bijak aku tgk ... berbakat dlm seni lagi...

klu aku la ..kompom aku dah sound cina tu ..lu pe sal ade tak puas hati ke ....geram aku ...

MRS. K said...

zue!

aku tag ko buat contest lagi! tgk blog kontes aku yer