My Followers

Syurga Cinta

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, November 7, 2013

Eye to eye Safari Park Part II

okeh.. jom sambung. Part One disini

Seperti BGSP punya tagline.. Eye to Eye with animals.. maka.. mmg itu lah yang akan kita alami. Mmg Eye to Eye la.. sampai aku menjerit

Y? hah kau.. dari jauh dia datang ni




 tibe2 je dia catuk2 cermin tram. aku kan duk tepi.. aduh.. scary jap. tp tibe2 aku seperti di tampar.. aku ada dalam tram la.. mana leh dia catuk aku.. hahaha.. xde aroh la kalau dah bangsa penakut tu kan..

cam2 binatang ada .. anak2 kemain teruja tgk.. biasa kalau g zoo.. dari jauh je kita nmpk.. sbb binatang ni dalam pagar pastu ada parit kan.. ni x.. tram ni masuk ke dalam setiap kawasan tu.. 







Perjalanan menaiki Tram ni adalah selama 45 minit dan ditemani seorang petugas dari BGSP. Very Friendly la pakcik ni. x jemu2 dia menerangkan kepada kami. Tram ni ber aircond dan sangat selesa tau

Tapi biasalah, nama pon wild savanah kan. Jalan dia tentu la x rata. xde la jalan tar dalam tu. kena duk diam2 la.. nnt ada yang terhantuk..hehe

Bukit Gambang Safari Park ni belum siap 100%.. masih lagi under renovation. x pulak aku tau bila akan siap sepenuhnya. tp kalau dah siap.. berbaloi la nk bawak anak datang sini.

 Kawasan safari memang berbukit
mendaki dgn membawa anak2 bersama stroller mmg sangat memenatkan
tapi.. menyeronokkan la
kalori pon terbakar tau.. :p

yang duk dalam stroller jugak untung

 aku x tau apa dia nak letak dalam petak2 tu
 kita akan melalui setiap tingkat tu..yg aku igt.. insect area..bird area..cam2 ada..mengikut tajuk yang diberikan la

Safari Park ni, ada juga night jungle. Mula dibuka jam 6pm sampai 10pm
Boleh tgk binatang yang aktif pada waktu malam la.

Jam 8 malam plak.. ada fire show & tarzan show
tp aku xde pic sbb aku x tunggu show tu. dah letih.. dari kul 3 kat situ.. xkan nak tg sampai kul 10 malam? huhu
 
Datang sini amik pakej bermalam, mandi kat waterpark dia and jalan2 kat safari night. Kalau rasa mahal.. xyah stay dalam ni.. kat depan BGRC ni.. ada satu taman.. situ banyak homestay. mungkin blh dapat harga murah lagi daripada harga apartment di BGRC ni

Okay! .. selamat bercuti

2 comments:

eima said...

menarik ..aku suka cam ni .. nanti bila dah siap mmg nk pi la ...

Seri Selaseh said...

penah pegi team building skali kat sini. Tapi sbb duduk apartment2 kat entrance dia, tak nampak pon cemana rupa waterpark dia