My Followers

Syurga Cinta

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, October 15, 2010

perkembangan umie yang harus disyukuri

Salam buat semua,

terasa seperti sudah lama tidak berblogging.tp setiap hari dan setiap masa, sentiasa blogwalking bila ada waktu free.kerja makan gaji ni macam ni la.adakalanya free.adakalanya plak kerja datang macam x nak bg rehat jer.tp kena akur la kan sbb SYMP hehe..

pagi ni masuk kerja lambat sedikit dari biasa sbb bawak umie check up kat HTAA. Selepas umie operation buang tonsil hari tu, ni lah baru doktor pakar nak tgk semula. Alhamdulillah doktor kata semuanya ok dan dalam keadaan baik.umie pon xde demam2 dah macam hari tu. berdengkur malam2 pon xde lansung dah.mkn pon semakin berselera. so doktor kata x perlu datang dah. ni appoinment ENT yang terakhir. ALHAMDULILLAH.

Temujanji umie dgn pakar
ENT - end
KKK ( Klinik Kanak-kanak ) - end
FISIOTERAPI - end
Ortho - end
Klinik Kesihatan - 3 bulan sekali. tu pon sebab berat masih x normal.

sedari dia lahir, aku terpaksa korbankan masa kerja aku, masa cuti aku (cuti rehat), utk bawak dia ke klinik dan hospital pakar daripada kekerapan seminggu sekali,sebulan sekali,2bulan sekali,3 bulan sekali dan seterusnya..sehinggalah semuanya dah berakhir. Aku sgt gembira dgn perkembangan positif ini. aku kena bersyukur kerana ada lagi mereka2 yang diuji lebih hebat dari aku.

Semasa menghadiri temujanji KKK, macam2 kerenah yg aku jumpa. ada yang anak dah masuk sekolah rendah masih ada temujanji di KKK. dan ada juga yang dah boleh datang sendiri ke hospital tanpa ditemani ibu bapa kerana dah besar. bila aku tanya, katanya dari kecik la dia dtg ke KKK tu. bila aku rasa down..aku menoleh kepada mereka2 yang lebih Tabah.. kekuatan mereka memberi satu inspirasi pada aku untuk terus bangkit.

Alhamdulillah, umur umie skrg dah masuk 4 tahun ++. Kesihatan dia dah bertambah baik. cume berat badan masih lagi dibawah paras normal.Macam2 supliment dah diberi tp masih sama. Aku x risau sgt sbb dia skrg kuat mkn. cume agaknye jenis badan keding gitu..nak wat camne kan.


so, plan aku utk pastikan keadaan dia stabil sebelum melangkah ke alam persekolahan hampir tercapai. aku sgt bersyukur.


sekarang dia ada di ofis bersama aku. katanya x nak balik. nak duk opis ibu je..hehe. umie xde hal TAPI kena ada laptop ler.. dia nak tgk you tube tu. dia suke nanyi ABC, dgr cerita kanak2 dan upin ipin dalam tu. seharian pon xper..


ok.. chow dl. nak wat kerja. mg depan nak cuti lama so kena bereskan apa2 yg patut.

7 comments:

..nOj.. said...

hai umie. tolong ibu keje ke. heheh.

ok la wei. syukur alhamdulillah dgn perkembangan yg positif tu. yg pasal berat badan dia tu, aku rase tak perlu risau sgt la. yg penting ko pun nmpk camne dia makan. kalo dia tanak makan tu, mmg risau gak la kan

deelira@deeliraz said...

noj : hai acik.. hehe.tolong pekebendanya.asyik2 minta minum..minta makan..hehe..

hmm tu la aku bersyukur sgt. terasa ringan sket bahu ni menanggung. kalau dulu2.. aku selalu menangis..

☆iz-AnN a.k.a cOmOt☆ said...

umieeeeeeeee...meh ar chating ngan makcik meh...hehehe....

happy dengar ummie dah semakin baik....tahun depan kita sambut besday sesama adik hanan ek....

mrs_zura said...

alhamdulillah umie makin improve..tahniah zue n abg...berkat kesabaran n usaha akhirnya umie membesar bagai juara! hihi

eima said...

alhamdulillah ...
die spesis aku kot..kuat mkn tp tak mo gemuk ...
jgn risau la aku dulu pun kurus gak kecik2 underweight n my mak adalah SN ...die tak riso sbb aku kuat mkn ...hehe

die mkn ok ... insyaallah ok wlupun underweight cam aku ....

LiErOSe~QiEmi said...

umi kuat mkn?????? spesis ibu gak la ni..

jeles aku tau.. igt x zaman bajar dulu? ko tu mkn kuat giler, lagi kuat dari aku tapi badan ko kempeng je.. aku gebuzzzz.. mencikk... hihhihii

deelira@deeliraz said...

kak izan : hehe insyaAllah

zura : tq

eima : harap2nya cam tu la

bunga : tu dulu.. tp skrg aku pon dah gebuzzz... hehe