My Followers

Syurga Cinta

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, September 6, 2010

berbuka & bersahur

Salam 27 Ramadhan,

wah...kita dah masuk minggu raya. Rasa macam x percaya je. Semalam aku pergi sopping las round. :p Tujuannya adalah untuk merembat baju utk hubby coz yg dia x carik2 lagi. umie juge dapat baju 2 helai..adik x perlu la.. dah cukup.

MasyaAllah..punyalah ramai umat manusia. x nampak apa. dah ler jalan jem. Mmg sgt menduga kesabaran di bulan2 Ramadhan nih..++ dengan kehadiran 2 cahaya mata ku itu. nak tinggal kang x sampai hati plak. bawak plak susah hati. huhu. keluar ke bandar dari jam 2 ptg dan sampai ke umah 630 petang. banyak masa dalam kete je tuh. program masak memasak di tunda la sbb balik lambat. so kami singgah berbuka puasa di Kedai Mek Siam kat Kampung Pandan tu je.

Tom yam Campur
 ayam goreng kunyit
kailan ikan masih yg mmg masin giler
dan telur dadar
sambal belacan
fresh oren 2 + air suam 1

Alhamdulillah kenyang kami
dan kerana berbuka di kedai, untuk bersahur adalah sgt simple 

sardin ADABI
ikan kering bulu ayam
tgl sekor je br tingat nak snap pic
sampai kena sound dgn hubby
"hai.. x kan tu pon nak amik gambar" hehe..
"abang apa tau..jiwa blogger nih :p"

Sekian, entry makan2.

9 comments:

LiErOSe~QiEmi said...

sedapnye nampak menu.. terus kelaparan ni..tapi kan zue, rupe ikan masin tu agak mengerikan aaaa.. huhuhhu

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

haah abagn ni...apalah...jiwa blogger mana kira...:P

mrs_zura said...

sedapnya mkn...lauk yg zue order lauk yg sama kami order kalu gi mkn kt luar...

..nOj.. said...

mmg ramai kan manusia. tah mane dtg la. sana sini jem. ari jumaat tu, nk kuar parking ecm sampai stengah jam. geram betul

deelira@deeliraz said...

bunga : ikan masih terhangus :p
tp sedap ngeeeee...

deelira@deeliraz said...

kak izan : hehe malu i

deelira@deeliraz said...

zura : hehe lauk standard ni zura. karang order lain.

deelira@deeliraz said...

nojj : jem truk. x tahu nak cakap apa. rasa cam duk kat KL pon ader

eima said...

hari sabtu tuh aku pun kat kontan ... mencik bila pegi ariani ..org langgar² aku tah pe tah yg diorg rebut sgt tah ....

mencik jugak pegi pasar kontan ... makcik jual tembikai cekik darah ..sekilo sampai RM3.50 ....

pastu terus balik ...hehe MIL dah beli baju melayu anak bongsu die kat almoda ?? betui ke tulis nih ..hahha