My Followers

Syurga Cinta

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, August 5, 2010

nikmatnya..hanya mereka berdua yg tahu

tajuk telah menceritakan segalanya...haha..anak2 ku..buah hati aku mmg x lepas dari hisap puting.ke mana saje..mesti di bawa. kalau tertinggal..alamatnya kena p carik yg lain kat kedai.puting cam kat pic atas ni..lama gak bertahan.pastu kalau dalam gelap..pemegang dia tu akan menyala warna hijo2 gitu..so dalam gelap senang nak raba.

aku kutip pic2 ni dari folder2 lama..dari umie kecik sampai la acad dah nak masuk 2 taon. eh adik dah nak 2 taon erk...erk.. xnak adik lagi ker??? hehehe...

pic ni di grab mase umie umur setahun lebey.dia x pandai jalan lagi. yg aku igt..pic ni masa kita org stay kat Grand Continental Kuantan sbb aku jadi urusetia (yg suke mengulor) utk program Tanah Lembap ( wetland). wlwpon hotel ni kat bandar kuantan je.dan hanya 15 minit je dari umah aku..aku tetap ajak family aku stay kat sini 2 malam..sbb dapat bilik freeee makan pon freee... hehe
ini..masih lagi puting sama. dia bergaya dengan newride yang baru dibeli masa ni.umur dekat 2 tahun gak kut. masa ni dia lom bley jalan lagik.
 puting kaler clear + merah pulak..tembam umie masa ni kan :) umur x pasti la..
 harusla blue utk boy kan. dan pink utk girl. tp korang tgk la nih...sudah tukar! umie x mau pinky2.. dia nak blue jugak..so terpaksala bg kat adik yg pink! so funny. adik masa ni dalam 2 bulan.
tgk puting kakak dah bertukar lagik...kali ni ala2 HULK plak..
wlwpon puting ni sama dgn puting kat atas tuh..tp puting lain nih. mmg aku tuko sokmo.
"cayang adik bu" umie kata. :p
kadang-kadang geram tgk budak2 isap puting..mulut tu gerak sokmo duk nyonyot puting tu. tp kalau dah besar..geram tu bertukar nak marah plak hahaha..
 awat mata kakak kuyu je? hehe...puting ungu ni pon ..pemegang dia kuarkan warna bila dalam gelap. murah je dalam RM4.50 saje
haihh...suke sgt tuh!! puting ni x berapa sesuai. sbb puting getah tu panjang sgt dan xde bentuk.gigi pon leh jongang nih! .. halimah jongangggggg....anggg..angg..
us with umie yang masih dengan puting azimatnya! aku cam kurus2 sket masa nih :p. ni aku igt biler. masa ni naik bas dari shah alam ke kuantan. aku tido umah bunga masa ni.dia yg antar aku kat stesen bas. kan NGE kan..??
acad yang tembam giler dgn puting nya. 4 month masa nih
sebelum masuk bilik operation. masa ni umie nak operation mata. bulan April 2010.takut camne pon..puting mantain you!
dalam kete nak g beraya umah sape entah masa nih..puting kuning pulak!
masa ni kakak kena campak..sian sgt. time dia sakit..lagi la dia x lepas puting azimat dia tuh.
cayang dier..
adik yang demam. cantik x puting saya?
si botak dgn putingnya
pic ni masa adik kena tahan wad. demam selsema x kebah2 sampai dapat jangkitan kuman pada paru2. haiii adik..adik. masa ni x gaya dia sakit lansung tau! penat sgt layan dia kat spital.membuas sana sini.doktor pon tanya " ni sakit ke x?" hehe..
sape ni?? acad ke umie? hehehe...umie la.. masa dia 3-4 bulan.
puting acad yang sedang dia gunakan skrg ni.tu pon rasa dah lebih 2 bulan dia guna.so dah dgr abah dia sound suh cari puting lain utk adik ;)
las..but nit lease..umie..dgn puting buah jambunya.penuh molot! kalau korang nk tau..aku beli puting buah jambu ni 2 biji jugak.mmg dia kembar dalam satu paket tu.satu biru..satu pink! kakak dah gune yg biru..so mana yg pink??? korang pikirla sendiri hahaha..xrela nak letak pic adik dgn puting jambu pink! ;) dan x lupe kain yang dia pegang tu.suka sgt gentel bucu kain. anak K duk usung bantal busuk sana sini..hah! leh kawan la dorang ni K hehe..

apa pendapat korang? aku kena kerja part time kat kilang buat puting x? hehe.. aku mmg selalu tukar2 puting anak2. sebabnya dorang suke main dgn gigi..so mudah koyak.pastu kalau x koyak aku risau jugak lelama..takut dia longgar kan.duk hisap je. kan ada kes yg puting getah tu lekat dalam mulut! ..huh! riso2..
tp sampai skrg anak2 zue.. mmg x lepas dgn puting.harap2 kakak akan tinggalkan putingnya tahun depan kerana dia akan pergi sekolahh....wah.. x sabarnya. ibu excited lebey..

11 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

zue

1. gelak guling2 bila nengok acad isap puting merah jambu...

2. ko memang kena bukak kilang puting dik...huhuhu..

anak akak dulu isap gak puting...tapi tah camne tah satu hari tu dah takmo...so skang keduanya memagn tak berputing...huhuhu...

deelira said...

kak izan : hahaha..meh gelak sama2..tensi je tau kalau tgk acad pakai bj pink! isap puting pink!..kelmarin dia cube kasut spot lama kakak dia..pon pink!! haru kak haru!

kilang puting? insyaAllah hehe

ibu amirul said...

hehehe....... ko ada simpan tak sume puting tu? bleh wat koleksi... anak akak faiz je yang ada puting... fahim tak nak....... tapi faiz hisap puting pun sampai umur dia setahun stengah je.....

deelira said...

x kose teman nak nyimpan nya kak ain. banyak tu..lebih dari 20 butir. ;)

MRS. K said...

pergh... gile puting dak² ni! kes tak puas isap puting mak die la ni! kekekeke... hadif lak isap jari kadang2 smpai luka ibu jari tu sebab dah ada gigi.. haiyaa

..nOj.. said...

byk betul. patut ko kena simpan seme puting ni. nanti dh beso tunjuk kt bebudak tu brape byk diorg isap puting. haha

eh jap.

pesai puting buah jambu? bentuk jambu ke?

deelira said...

huhu males la nak nyimpan nye.cukup la aku kumpul gambar2 ni pon dah dah menguji kesabaran aku hehe.nnt aku tunjuk kat depa entry nih :)

puting tu..kan kembang cam tu..yg bahagian kembang tu ..leh dikantup kan. jadi seketul buah jambu gitu.nnt ada masa aku wat entry buah jambu. kena amik pic dl ;)

LiErOSe~QiEmi said...

wahhhh gile banyak koleksi.. nasib laa si tochek aku tu tak gile puting, memang aku tak kasik.. aku kan tak berada-ada, tak mampu nak beli puting banyak2 nih.. hihihihi

zue..acad suke pink ker???? adeh!!

eima said...
This comment has been removed by a blog administrator.
eima said...

acad suka pink??
tgk k.umi die pakai cantek kot ...

byk gile ... mcm² kaler ..
aku byk warna sama je .. klu tak fahim tau tuh puting baru die tak mo ...

deelira said...

acad x suke warna pink. tp dia x tahu lagi..yang pink tu utk girl. dia ikut je.. asalkan ada..hahaha

mujurla anak2 zue xde pilih warna. dia x kesah.lagi puting baru..lagi dia suke. asalkan patern yg sama la..yg muncung tuh