My Followers

Syurga Cinta

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, September 1, 2010

entry hari merdeka

eh, mata aku x ngantuk dah bila cek duit raya rm500.00 dah masuk hehe..

semalam 31 ogos MERDEKA kan. tp kenapa suasana merdeka dah x macam dl. aku x rasa apa2 pon kecuali suke tgk siaran lansung kat tv3.. sambutan hari merdeka di stadium tertutup bukit jalil.

semalam wlwpon cuti, aku x memasak pong. ajak abg berbuka di luar saje. berbuka pon x jauh..kat kedai berhampiran rumah aku je. satu hari aku duk mengemas umah, melipat baju, melayan anak..so bila ptg aku dah weak sgt. xleh nak bgn dah (ceh ayat ngader2 mls masak kan) .. apa nak buat. mood M lebih daripada mood R
aku g kedai ni awal la. sbb nak order dl kan. kang kl g lambat..dah la pose nak tg dia siap masak lagi..waduh! si tecik xde. kat umah pengasuh dia. tengahari tu dorang datang culik. sib baik umie x mau ikut. so aku ada teman
duk boring2 tg makanan..snap pic kakak dulu. tp bila makanan sampai dan bersama laungan azan maghrib, aku terus baca doa n makan. so terlupa nak snap pic makan2 smlm. haha..alar mkn besa2 je. incik suami mkn sup ekor,nasi putih n telur dadar.. aku plak mkn nasi goreng kampung jer. x tahu nk mkn apa dah.

hari senin yang lalu, aku berbuka di luar juga. misi nak berbuka di New Garden Restaurant x berjaya kerana full booking. cubaan utk berbuka di ikan bakar ana petai jugak tidak berjaya kerana full boking. then ada member suggest berbuka di Restoran Santai. Restoran ni terletak di tg. Lumpur jugak. tp yang speselnya dia x macam kedai2 lain. restoran ni adalah sebuah rumah banglo yg amat besar.2 tingkat. di hiasi dgn lanskap2 menarik. gambar adalah xde kerana keadaan bersama anak2 tidak mengizinkan. lgpon masa sampai tu org dah ramai. aku amik buffet Rm28 satu kepala. 
gambar adalah sekeping saje. umie dan abahnye. adik bersama aku. xleh nak bergambar la wei..anak aku melasak kat tmpt org ramai.mujur dia x terjun tingkap kat sebelah dinding tu. cubaan utk membuas la tuh. tu lom kita terhantuk kepala 2 kali..nangis sekejap.. pastu pergi lagik.

aku amik lauk serba sedikit je la.. lala masak apa entah.tp sedap.sotong dan udang bakar adalah sedap giler.ikan patin tempoyak biasa je.sedap lagi pak akob punye.ikan geli goreng bercili ok2 je.apa lagi erk aku amik? lupe dah.. tp banyak jugak la amik. biar dpt rasa seme. kueh kueh aku x amik. x teringin. tp aku amik bubur kacang doyan utk desert. abc pon ader.

balik dari makan2 tuh, kitaorg singgah kat bazar depan Stadium. giler ramai org.maklum saje malam merdeka.masa aku mula2 nak memasukkan diri ke dalam kawasan bazar tu.. cam ala2 nak ribut kuat tau. berdebar jugak.sbb sana sini x habis2 cerita pasal ribut kan. kang x pasal2 plak.

hm, jap lagi aku sambung entry pasal bazar tuh. kang panjang2 kat sini.. ada org boring plak :p

4 comments:

eima said...

wahhh ...
adek kena culik....
nk plak die ikut pengasuh ..klu fahim mampuih tak mo ...

dah lama tak pi mkn² kat kontan ..

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

hehehe...ujung ramadhan ni rasa cam malas la plak..

..nOj.. said...

aku tak penah mkn kt santai tu. tempat tu mmg nmpk cantek kan. nanti la pas2 bln pose ni aku pg la. pastu akob yg ko ckp tu kt tg lumpur simpang belah kiri tu ke wei?

deelira@deeliraz said...

bukan.pak akob ikan patin kat tepi sg kuantan tu. belakang dgn bangunan kwsp lama.