My Followers

Syurga Cinta

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, July 12, 2010

Taman Rama-rama

dapat habiskan masa bersama family..sgt seronok.wlwpon sedikit letih tp berbaloi2.hari jumaat 9hb yang lepas..kitaorg bertolak jam 8.30 pagi.pergi ke Melaka kali ni 2 buah kereta.bawak kete pon x laju sbb takut speed trap banyak..kang x pasal2 balik holiday..rabak RM300!..huh! minta dijauhkan. dari ktn masuk ikut jalan ktn - muadzam utk ke Melaka..sbb plan nak singgah Tangkak. org kata Tangkak 'syurga kain'. Jenuh jg la nak sampai sana. +- sesat lagi kan ..hehe.lupe plak aku nak snap pic kedai2 kain kat sana..tp mmg banyak sgt kain...dan banyak sale!..tp aku tgk biasa je harga dia.kalau yg RM10 sehelai tu paham2 saje la kain dia camne.aku rembat 2 je..nk wat raya ni :) masa kat Tangkak ni..kitaorg singgah makan kat kedai belakang deretan kedai jual kain tu..pekena asam pedas..Terbaik!!! masa kat Melaka x jumpa pon kedai jual asam pedas sedap..seme x sedap huhu

sampai di Tol Ayer Keroh, terus singgah Taman Rama2.alang2 dah ternampak sign board dia..terus masuk.
sorang dewasa masuk RM 3.00 kalau x salah huhu..lupe plak.pastu dia bg sticker satu tempek kat baju.kalau nak bawak kamera pon kena bayo..aku cakap aku x bawak kamera la..ops!! ..hehe malas la seme nak kena bayo kan :p
 best jugak kat sini..rama2 jinak sgt.selain tu banyak jugak binatang..harimau,tapir,burung pon banyak
belakang tu ada buaya.
 anak2 seronok la tgk binatang2 ni..mak pak depa pon teruja jugak..hehe
 bergambar dekat replika kala jengking. layan pic ek :)

 rama-rama kat sini jinak.dia akan hinggap kat tangan kita kalau kita lapangkan tangan.gambar banyak tp..upload sket je la ek.berat sgt lambat dia loading..habis sume aku cancel ;)

dah penat berjalan, kitaorg teruskan perjalanan ke Batu Berendam.aku sewa homestay di sana.memandangkan kita org pergi ramai.aku sewa homestay je lagi selesa.dapat duk satu rumah.homestay ni mmg aku puas hati sgt.apa yg aku tgk dalam intenet adalah sama dgn apa yang aku tgk bila sampai sana.cume aku lupe nak amik gambar.tp aku letak pic dari website dia k
Homestay Taman Merdeka Jaya 2..mmg syok!!
satu malam RM170 utk weekend
ni ruang tamu dia..sangat luas dan berekon (air-cond)
 tv xde astro tp ada dibekalkan pemain CD/DVD
 dapur lengkap dgn peralatan asas.peti ais,rice cooker,pinggan mangkuk,kuali,gas seme ada
tp plan kitaorg nak memasak x jadi sbb keletihan :p .. masak air ada la :D
bilik tido utama selaku bilik yg aku tido.
yg ni bilik kedua + ada ekon jugak + bilik air
katil 2 tingkat + bilik air.bilik ni xde ekon
bilik tido ke4 ni di bahagian tingkat bawah rumah.3 bilik di tingkat atas.semua sekali 4 bilik.sgt selesa.kira-kira 12km ke Bandar Hilir.


sapa2 nak p jalan Melaka n nak duk homestay leh ar tgk website ini
ada beberapa pilihan rumah dengan harga yang sgt berpatutan..hish dah jadi duta homestay plak aku nih..

ok..tata

4 comments:

MRS. K said...

jalan² melaka eh..

deelira said...

hehe..cuti2 malaysia kay :)

Rafi said...

Assalamualaikum,
Terima kasih diatas posting mengenai HomestayMelaka.com dan terima kasih kerana telah memilihl HomestayMelaka.com sebagai penginapan anda sekeluarga ketika melancong ke Melaka Bandaraya Warisan Dunia.

Rafi
http://www.homestaymelaka.com

deelira said...

en rafi,wsalam.

terima kasih juga utk en rafi.kami sekeluarga sgt berpuas hati dgn penginapan yg disediakan :)