My Followers

Syurga Cinta

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, July 22, 2010

serik ke x?

satu-satu perkara berlaku sejak pagi td..alhamdulillah semenya menggembirakan.+ plak hari ni hari gaji kan. wlwpon aku masuk lambat opis hari ni..sempat juga buka blog izan pagi td.sbb nak tahu menang ke x.Alhamdulillah..ada rezeki rupanya.x sia2 seme keje aku di postpone :p.
ok kegembiraan aku kedua hari ni adalah..bile aku sampai je opis td..ada kurier utk aku.actly 2 hari lepas aku ada order something kat facebook.inilah pertama kali aku membeli secara online dan membuat transfer duit secara online di maybank2u.selama ni aku x berapa percaya.sikap was-was tu tinggi.tp sbb aku nak sgt barang tu..aku transfer je la.xde masalah bg aku sbb aku dah pernah daftar TAQ kat atm maybank dl.cume tg nak guna je.
so ini barangnye..

hmm..bungkus tebal2 ok dah tu..keselamatan sbb
barang ni "mudah pecah" cam dia tulih tuh
kat kotak dia pon ada seal.kalau seal ni dah terkoyak maknanya ada org dah buka sblm aku kan.means sblm dia bungkus tu la
ni dia..alar silau plak. yg kotak hitam besar tu set make up.yg kat atas tu set berus (minimun) set make up tu RM65.00 (danni) + RM10.00 (berus mac).
korang pernah dgr brand danni? aku x pernah.ni pertama kali.kolot tol aku kan..
pilihan kaler pon banyak..sama cam aku tgk dalam fbook.aku puas hati la.tp...can u see??
tgk pada cermin tu..pecah wei..sblm tu..cermin tu ditutup dgn kertas dan disaletip kemas2.tp nak pecah jugak.camne nih?? huh! sebelum aku call penjual tu..aku berpikir panjang dl sama ada nak saman ke x..nak bawak kes ni ke mahkamah ke x?? :p hehe


aku pon call la..
"kak mawar,saya dah dapat barang tuh.terima kasih" harus puji dl sebab dia janji 2 hari.mmg tepat sampai pada masanya.
"tp kak mawar..cermin dia pecah la..camne nih?"
dia cakap " ye ke?..alar..ni yg akk risau2kan nih.dah tulis "mudah pecah" pon dorang x hati2 jugak.pastu camne erk?"
aih..dia tanya aku balik plak..
aku pon dgn murah hati cakap.. " hrm xpela kak mawar,sy komplen je.harap2 lepas ni lebih berhati2 kalau x camne sy nak beli lagi lepas nih.cermin ni sy leh cari lain."..
hm dia pon "ok ..terima kasih"


kalau jadi kat korang camne erk? korang minta yg baru x?
aku x cerewet sgt.wlwpon aku geram.tp aku dah pikir habis..hrm.. xpela.abaikan je la.padahal mula2 tgk pecah tu..hancur hati aku.dah la barang pertama beli online nih!!
serik ke aku lepas nih??

6 comments:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

perghh...barang mekap rm65???gulpss...telan air liur aku weii...siyes ar...seumur idup aku hingga ke umur 29 tahun ni...belum pernah sekali pun aku beli alat mekap walau sebatang gincu...

aku lagi kolot dari ko...:p

zue-ko cam aku ar...tak cerewet...lalala...

weii...tolong buat word verification...p kat setting...comment...mencik ar...

MRS. K said...

perghh... makin melawa la zue pas ni! mihahaha...

kalau aku kan zue, aku pulang balik! kalau die tak kasi, aku kutuk2 kat fb die.. muahahhaa.. jahat plak hasut zue!

deelira said...

izan, selama ni x pernah pon beli mahal2 cam ni.biasa beli yg kecik2 je.tp kali ni nak cube.takpe la.tahan lama nih..insyaAllah.
aik..izan x pakai gincu ker?
word verification? knp? ko kena letak word tu dl ek baru leh send..hmm jap aku tgk.

deelira said...

hahaha..aku nak lawo cam ko la k. :)

hee jahat ko hasut aku. hehe..xpela..utk kali kedua..aku x maafkan dah.

mrs_zura said...

hmm..pecah berdrai tu...hmm xpela zue..kena cari cermin lain la..

deelira said...

ye la zura..xpela..nnt zue cari cermin lain tempek kat situ. xde hal la.. :)