My Followers

Syurga Cinta

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, July 26, 2010

rumah terbakar..panggil bomba

bomba datang berlumba2...korang masih igt lagu nih?? hehe..
tibe2 tingat lagu ni sbb sy jumpa abg bomba semalam 
hm..sape yg duk kat ktn ni..tahula..ribut kuat petang semalam. selepas asar rasanya.berterusan sampai ke maghrib. kitaorg x rasa sgt "ribut" tu sebab duk melayan My Name Is Khan . syok habis..time tgh layan2 air mata tuh..tibe2 dapat call.

"kakzue,umah kami kena timpa pokok.habis dapo seme.." .. kata si pemanggil
"hah ye ke? ada sape2 yg cedera x?"
"xder..tp habis seme".. katanya lagi
"xpe, bawak2 sabar k.kejap lagi kami sampai"

masa hp berbunyi tu..cerita dah nak habis.lagi 10 minit cam tu.so kami teruskan.then lepas sapu seme air mata (hehe..) kami siap2..anak2 yg tido aku kejutkan.terus bergegas ke umah pengasuh anak2 aku.ye..yg call td adalah anak kpd pengasuh anak2 aku.hujan masih lebat masa kami sampai tu. jom layan pic erk
  besar pokok chempedak tu.sib baik dia hempap bahagian dapor je.kalau dia g ke arah ruang tamu..haru wei..
sib baik pokok satu lagi kat tepi umah tu tak tumbang jugak
 ni gambar dari depan umah..ada org atas bumbung tgh usaha menolong
kami nak tolong xde kudrat..tgk je la
antara mangsa2 nya
 korang nampak x yg baju hitam kat bawah tu..hah tu somi aku.sama2 membantu dalam hujan lebat
weo...weo..weo..weo
sib baik ada YB Dun Panching datang..dia call bomba..terus bomba sampai.sebelum tu kami dah call JPA3 dgn Bomba ni..dorang suh buat sendiri dulu sbb ada tempat lain pokok tubang jugak.tp bila YB ni call.."ok2..baik YB" tup tup... sampai la mika2 ni.tp masa tu dah lewat..nak gelap..nak maghrib.kejadian berlaku sekitar kul 5 petang.
tgk masa ni cerah lagi..
 selepas bomba tgk apa2 yg patut
 chainsaw pon dihidupkan..
gambo seterusnya aku x leh nak capture dah sebab
1. hujan semakin lebat
2. anak2 dah wat perangai..sebab lapo kut
3. kang aku duk sebok capture gambo..flash kua sana sini..ngalahkan wartawan metro yg ada kat situ..kang seme duk pakat tgk aku..apa cerita..so aku tgk je la..
kerja2 memotong pokok selesai jam 8.30 malam..

kitaorg pon balik...penat dah wei..anak aku siap mkn umah jiran kat situ.jiran tu dgn murah hati dan bersimpati..wat air n masak2 sket..utk budak2 mkn..dia cam tahu2 je budak2 tu lapar...hehe..tq mak cik Ain.

so..nnt kalau ada kesempatan..aku akan snap pic lagi umah dia petang karang..nak tgk progress camne.sbb YB tu kata ..nak tolong apa yg ptt.

k cow!

Note : mana metro ni?? x sampai2 lagi ke??

12 comments:

MRS. K said...

wah.. baguss betui YB zue ni

deelira said...

hehehe..
kalau kay ada masalah apa2..jgn segan sms YB Zulira ni erk.. :)

ibu amirul said...

KUANTAN RIBUT KE? KAT TEMERLOH NI HUJAN LEBAT... BAWAK LE SAMPAI KE PAGI NI... MENDUNG JE.....

deelira said...

ye la ribut..tp malam td la..
siang ni cerah je..tp xde matahari.

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

bak sini no pon...sesak2 takde duit leh aku tepon ko...lalala

deelira said...

bab duit jugak..dimintaknya.
kalau bab buah manggis yg ranum tu..sedap gak ;)

LIPISLADY said...

Assalamualaikum, ziarah sini plak,
menjelang malam ni ok dah ke rumah tu, sib baik tak ada yang cedera yee..

deelira said...

wsalam.terima kasih krn menziarah :)
petang smlm nmpk sekitar kawasan umah dah bersih.tp bhgn dapo masih belum dibaiki. betul tu..nasib baik xde yg cedera.

..nOj.. said...

masa bile ribut ni. nape aku tak tau langsung? hehehe. agaknye aku tgh lena tdo la ni kot. hahahaha

deelira said...

laaa...dia ni duk kat mana erk..hehe
noj tgk paper sinar hari ni.ada masuk pasal ni m/s P4

amneez @ norel said...

Zue.. best kan citer my name is Khan tu.. akk pun ada beli cd dia.. ;) hehehe..
Diorg ni.. kalu xde YB yang call memang datang lambat jer.... bila YB call baru nak terhegeh2 datang.. lumrah manusia.. ;)

deelira said...

kak norel : best gilak!! hahaha. lawak pon ada..sedey pon ada.

tang tu mmg xleh nak komen dah..kitaorg call..depa suh settle sendiri. YB cal je.. terus sampai! malas nak cakap apa dah