My Followers

Syurga Cinta

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, February 2, 2012

Masalah berat badan ..

Assalamualaikum semua

lama sungguh blog ini bersawang. wlwpon x update.. tp aku amat rajen sekali menjengah blog kengkawan2. jadi silent reader ni pon seronok gaks hik hiks..

kali ini aku nak berkongsi tentang pengalaman aku yang mempunyai masalah berat badan selepas bersalin anak kedua

sebaik saje aku berhenti bf anak kedua, berat badan mudah sgt la naik. aku plak x perasan. asik je mkn tanpa mempedulikan keadaan tubuh badan yg dah mule mengembang. aku naik riso bile suami dah mula tegur, kawan2 yg dah lama x jumpa pon tegur.."sehat ko skrg" waaaa... ayat yang x best didengor ocay! .. aler... rasa x best mula menyelubungi diri. baju yg di pakai pon sudah nampak hodoh di badan. 

cube untuk berhenti or kurangkan makan nasi pon x menjadi jugok. aku mmg x sangka lansung bahawa akhirnya.. aku TERPAKSA menghadap masalah ini yg membuatkan aku terpaksa mencuba pelbagai produk kurus di pasaran. hok jenis serbuk, cecair,pil seme aku dah telah.. tp HARAM....

gemuk kan? blh dilihat dengan begitu ketara sekali. tgk lengan tu......huhuuh... xleh blah punyer.. ni masa kenduri adik aku 3hb dec 2011 baru lagi ni..  meh tgk lagi
 
 muka... penoh you!!.. lemak berkrim disukai ramai

 
 aku mmg x sangka terpaksa berhabis banyak duet semata2 untuk kurus.. dulu aku sgt2 kurus.. tulang saje org kata

satu hari, sahabat baik aku mengsuggestkan aku satu produk. aku tgk badan dia dah cantik dan fit. dia pon leh tahan jgk besarnya.dia dah mkn 2 botol turun 6kg. sedap dah tu. aku pon mencuba la sekali lagi.. konon ini last dah.. kl x turun jugok.. mampuh la.. lantak la.. (putus asa ler kononnya). doh kl x mkn nasi.. pening naik sampai ketor2 dibuatnya.

ok lepas cube... x habis sebotol lagi guna masa ni.  Ini hasilnya




















 x salah, masa ni baru mkn 2minggu. gambo ni adalah pada kenduri kawen sedara 7hb januari 2012. ada perubahan x? aku rasa badan ringan sgt. bj biru ni lama doh x pakai. sbb ketat.. ni loose je wei.. masa ni aku x timbang lagi. oh ya berat asal aku adalah 64.6kg kadang2 65kg...:( 
 aku sgt happy.. lepas balik kenduri ni.. aku timbang berat aku dah 61kg.. means kurang 3.6kg.. bg aku sgt ok sbb sebelum ni.. berlapor bagai nak rak pon.. satu kilo pon x jejas
so skrg dah habis sebotol. nak beli lagi idok ler.. mahal bebenor. thn 2012 ni dah naik harga lagi. thn lepas RM198 jer.. skrg dah RM228.00... jadi aku kn mantain je la badan aku skrg ni. malas jgk anak ajar mkn ubat2. takut susah nak lekat plak.. sbb kl ada rejeki.. nak la tambah cahaya mata.

kenapa nak kuruskan badan kl plan nak pregnant? sbb... aku x nak la mula ngandung dgn 64.6kg tu.. nnt badan x larat.. jadi gemuk sgt. aku stat ngandung anak kedua adalah 53kg je youu huk huk.. nk dpt balik 55kg pon x tahu la biler..

ini produknya
aku boley bg cadangan jer.. selebihnya terpulang. sbb lain badan lain kesannya. kl korang nak amalkan, atleast kena mkn 2-3botol secara konsistenggg....insyaALLAH.. You Will Get What You Want =)

5 comments:

MRS. K said...

masalah aku pon kat lengan.. membesar dengan jayanya. hahaha

eima said...

tak pe terima kaseh je la....
aku ni dah branak 2 pun tak gemuk2....

ubat gemuk tak dak ke... aku mkn dr.rozmey tak menjadi pun dah la mahai...

deelira@deeliraz said...

haha.. kenapa dia berkumpul setempat sana setempat sini.. huk huk..

deelira@deeliraz said...

ohoo.. bersyukurla manjeee... kurus xpe manje... gemuk ni masalahnye.

kawan aku yg kurus pon sama.. macam2 dia cube.. wieght gain la apa la.. situuuu jgk.. xnaik 1kg pon.

LiErOSe~QiEmi said...

masalahnya buk... ibu menyusukan badan ngak boleh makan ubat itu... mau kurus tapi ngakk bisaaa

haahah.. tibe2 jadi warga.. weh... nanti dah stop bf, klu badan aku still tak trn, aku balun jugak ubat tu haahahah