My Followers

Syurga Cinta

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, February 27, 2012

lelaki @ perempuan

Walaupun hati cakap x kesah, sbb aku dah ada sepasang iaitu seorang anak lelaki dan seorang anak perempuan. tapi hati aku tetap berkata2.. kalau boleh.. kalau bolehla.. nak girl plak :) suami pon cakap kl blh nak girl. tp kalau boleh kita tu.. setakat tu je la kan.. semua ALLAH punya kuasa

 Jadual ni aku Google

dalam jadual ni ada 2 komponen
satu umur ibu sewaktu disahkan hamil dan
kedua bulan pertama kandungan tu jatuh pada bulan apa

kalau ikutkan sejarah
rekod ni tepat
anak 1st - umur 21 bulan Ogos..Female..betul
anak 2nd - umur 24 bulan Januari..Male.. betul
anak 3rd - umur 28thn bulan Januari...Male.. hm sama2 kita tunggu

aku dah buat ujian ni pada cik bunga 
ujian ni x tepat untuk dia
anak 1st - umur 24thn ..september..Female..tp anak dia BOY
anak 2nd - umur 27thn..Januari..Female.. tp BOY gak

tapi ujian ni jadi tepat untuk cik bunga JIKA
dia mengambil kira umurnya sebenarnya iaitu tidak mengikut tahun
memandangkan dia lahir bulan 12.. jadi umur dia lom mencapai umur sebenarnya
anak 1st..umur 23thn ..september..Male .. betui
anak 2nd - umur 26thn..Januari..Male..pon betui

ada juga org tua2 cakap..
nak tgk jantina anak tgk melalui puting tetek anak paling kecik. 
Melihat puting tetek abang atau kakaknya : Jika abang atau kakak janin yg dikandung mempunyai puting tetek yg terbelah, maka janin yg dikandung adalah perempuan. Jika puting itu panjang, jantina janin ialah lelaki.

kajian aku, puting nenen anak sulong aku masa aku mengandung kali kedua adalah panjang then, mgm boy la.. kali ni aku tgk plak  puting nenen anak kedua aku panjang jugak...
aduh.. cam berat ko Boy je ni.. 

x kesah la.. asalkan anak ibu sehat, sempurna sifat dan selamat semuanya

4 comments:

LiErOSe~QiEmi said...

hahaahaha.. ni la koje ko erk dok nanya2 pasal sejarah ngandung aku haahahahahah

♥cikmOt♥ said...

tapi menjadi untuk saya...yey...selang bunga sudah...hehehe

eima said...

ia juga menjd utk aku ... sbb sblm mengandung mmg aku guna kalender ni utk melakukan persenyawaan...hahahaha

deelira@deeliraz said...

cikmot : menjadi ok ler.. ;)

eima : hahaha. camne nak tahu yg dah disenyawa tu menjadi ke idak. setengah tahun mencuba tau. jadi plan lari ar sket hehe